Leerbegeleiding

Leren leren traject en huiswerkbegeleiding

Speciaal voor kinderen uit het basisonderwijs of voortgezet onderwijs die nooit hebben geleerd hoe ze moeten leren.
“Al een hele tijd maakt mijn zoon gebruik van de ondersteuning van Octopus. Zoals hij zelf aangeeft heeft hij niet altijd zin om te gaan, maar iedere keer als hij is geweest, is hij blij. “Want deze mevrouw begrijpt mijn problemen en weet wat ik dan moet doen. Ze helpt mij denken hoe ik bepaalde vakken anders kan leren en samen zoeken we naar de beste manier!! Daar ben ik blij mee en daardoor zijn mijn cijfers beter geworden.”
Het leren leren traject
Een tiener die op zijn of haar sloffen de basisschool doorloopt. En misschien ook de eerste jaren VWO of Gymnasium. Maar dan komt het moment dat er onvoldoendes worden gehaald. Wat hij of zij ook doet, het lukt ineens niet meer om genoeg voldoendes te halen. Als het nog een tijdje zo doorgaat kan de vraag komen: blijven zitten of een niveau lager?

Wilt u voorkomen dat uw kind dit overkomt? Of zit uw kind hier middenin en wil hij of zij hulp bij het leren? Hiervoor hebben wij het leren leren traject ontwikkeld. Dit traject is individueel te volgen of in een kleine groep van 2 of 3 leerlingen.

Eerst wordt er via een intake bepaald of het volledige leren leren traject nodig is. Aan de hand van dat gesprek wordt er gekozen voor het volledige leren leren traject of een op maat gemaakt mini leren leren traject.

Het brede traject, vaak aangeboden aan basisschoolleerlingen om ze toegerust naar het VO te kunnen laten gaan, bestaat uit 10 bijeenkomsten, met o.a. de volgende onderwerpen:

  • verschillende leerstrategieën
  • handig leren plannen
  • mindset
  • mindmapping
  • woordjes leren
  • teksten leren
  • vraagstelling
  • bewerkingen
  • werkstukken en verslagen maken

In de bijeenkomsten (45 min. per keer) wordt veel geoefend en er worden thuisopdrachten gegeven.

Er kan ook worden gekozen voor het coachingstraject ‘leren leren’ van 6 bijeenkomsten.

DSC02089

Huiswerkbegeleiding

Belang bij huiswerkbegeleiding? Geschikt om na het leren leren traject mee verder te gaan of om per direct hulp te krijgen bij het huiswerk van nu.

 

Voor de voorwaarden verwijzen we u naar deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *