Coaching

Wens jij je zoon of dochter gesprekken met iemand die hem of haar aanvoelt en begrijpt in het anders zijn, het piekeren of de angsten?

Loopt je kind tegen problemen aan waar je graag hulp bij wilt? Onderpresteren, faalangst, problemen in de emotieregulatie of motivatieproblemen op school?

Heb jij als (hoog)begaafde jongere issues waar je graag bij geholpen wil worden?

Coaching kan je verder helpen. Coachen betekent: begeleid zelfonderzoek. Je / je kind wordt dus geholpen om zichzelf beter te leren kennen. Wanneer je jezelf beter leert kennen, ontdek je met de hulp van je coach waarom jij problemen ervaart. Samen zoeken we manieren om beter om te leren gaan met dat wat moeilijk voor je is.

Onze 9 jarige dochter krijgt individuele coaching bij Octopus. Wij hebben hiervoor gekozen omdat ze door hoogbegaafdheid en -sensibiliteit moeite had haar emoties te copen. Ze wist en snapte meer dan ze emotioneel aankon. Annegreet, haar coach, leert haar hoe ze zelf haar gepieker kan stoppen en ombuigen. Onze dochter voelt zich hierdoor zelfverzekerder en blijer. Annegreet is deskundig op haar vakgebied én sensibel voor de problemen waar een hb/hs kind mee worstelt.
Coaching bij Octopus Enschede is mogelijk voor kinderen van ongeveer 6 jaar tot en met jongeren van in de twintig.
De coaching wordt op onze locatie aangeboden in de (vroege) avonduren of ’s middags.
Er kunnen een aantal coachingstrajecten worden aangeboden. Waar nodig wordt er een coachingstraject op maat gemaakt. In veel gevallen is het mogelijk om de coaching via een PGB te laten betalen door de gemeente. Voor meer info graag even contact opnemen (mail: info@octopusenschede.nl, telefoon: 06-42738357).
* Coachingstraject ‘piekeren’
Door middel van tekeningen, helpende gedachte oefeningen en andere technieken wordt het kind geholpen om beter om te leren gaan met piekeren en het piekeren te verminderen.
* Coachingstraject ‘(faal)angst’
We maken tekeningen van situaties waarin de (faal)angst zich laat zien, we oefenen in het leren denken van helpende gedachtes en leren te ontspannen.
* Coachingstraject ‘motivatie / onderpresteren’
Aan de hand van motivatiemodellen en leerstijlen wordt gewerkt aan motivatie en mindset. In kleine stappen wordt er gewerkt aan groei.
* Coachingstraject ‘leren leren’
Leerstrategieën worden aangeleerd met hulp van pittig (huis)werk en leerstijlen worden ontdekt om zo beter te leren omgaan met huiswerk en dit goed te leren aanpakken.
* Coachingstraject ‘ik ben hoogbegaafd’
Door middel van psycho-educatie leert het kind wat hoogbegaafdheid is en wat dat voor hem of haar zelf betekent.
Een coachingstraject is altijd op maat.
20161014_165146
“Annegreet, onze dochter heeft heel veel aan de coaching met jou. Ze vindt het heel prettig en fijn en gaat altijd met plezier naar jou toe. Ik wil je graag voorleggen wat ons als ouders de laatste tijd opvalt. Misschien kun je hier in de coaching ook aandacht aan besteden? En heb je tips voor ons hoe we er als ouders mee om kunnen gaan?” Een klein half uur hang ik met deze moeder aan de telefoon en bespreek ik deze zaken met haar. Ik geef aan dat de technieken die ik tot nu toe heb aangeleerd ook gebruikt kunnen worden als het gaat om de nieuwe zorgen die moeder uit. Ik geef tips hoe ze thuis vervolgens kunnen inspringen op dat wat ik in de coaching met het meisje bespreek. Ook vertel ik haar dat ze al heel goed bezig is. Moeder herkent zoveel van haar dochter in zichzelf en dat maakt haar extra bezorgd. Ze wenst haar dochter niet dezelfde struggles als zij heeft gehad. Ze vertelt er kort iets over. Ik voel met haar mee en verzeker haar dat haar dochter, ondanks dat er herkenning is, in een hele andere situatie zit. Ze heeft liefdevolle ouders die haar goed door hebben. Dat is zoveel waard! Na nog een aantal woorden voor moeder hang ik op. Het is fijn om weer even bijgepraat te hebben, zodat ik met dit meisje, die ik nu een aantal keren bij me heb gehad, meer de diepte in kan gaan. Om zo heel persoonlijk bij haar groei en zelfvertrouwen te bewerkstelligen. En tegelijk de ouders daarin mee te nemen.

Lees ook de blogs over coaching:
Fixie
– ‘het bange wezeltje’ waarin een aantal coaching sessies met een meisje worden beschreven.